Geachte Maseratisti,

Als ik dit stukje schrijf, ben ik net terug uit Saturnia, Italië. Daar werd dit jaar de Maserati International Rally gehouden, verzorgd door de Italiaanse Maserati Club. Wij namen deel vanuit Nederland met zeven equipes. Volgens de Italiaanse organisatie met acht, maar dat kwam omdat zij de enige deelnemende equipe uit België gemakshalve bij Nederland hadden gerekend. Niet iets waar wij ons druk om maakten en ook de Belgen vonden het uiteindelijk wel grappig. Het schept hoe dan ook een band.

In totaal namen 103 equipes deel aan het evenement, voor een belangrijk deel bestaand uit Italianen (hoe kan het ook anders) en Zwitsers. Opvallend was het geringe aantal deelnemers uit andere landen. Een handjevol equipes uit Duitsland, Spanje, Frankrijk en Engeland, een enkeling uit Griekenland en Malta, maar dat was het eigenlijk wel. En dat vormde ook meteen de belangrijkste kritiek op het evenement. De inschrijving was al nagenoeg volgeboekt toen deze werd opengesteld voor buitenlandse deelnemers en dat werd niet door iedereen gewaardeerd. Maar buiten dat was het een prachtig evenement.

Het hotel (Terme di Saturnia Spa & Golf Resort) was om een thermisch bad heen gebouwd en lag prachtig. De zwavellucht werd niet door iedereen gewaardeerd (je moet er van houden), maar het hotel was verder top. De vrijdag werd voornamelijk op een boot gespendeerd en we bezochten twee van de zes eilanden die tot de Toscaanse Archipel worden gerekend: Gianuttri en Giglio (u weet wel, van de Costa Concordia). De toertocht op zaterdag was fraai en bracht ons in diverse idyllische dorpen en steden, zoals bijvoorbeeld Orvieto. Ze hebben een onmiskenbaar voordeel met zo’n prachtig land die Italianen, maar het was echt bijzonder.

Bij de regularity test wist een van de Nederlandse equipes een prijs in de wacht te slepen en ook bij het Concours d’Elégance viel een tweetal Nederlandse equipes in de prijzen. Een speciale prijs ter nagedachtenis van Maria Teresa de Filippis was er voor Coreille Harms, dus ook wat de prijzen betreft deed de Nederlandse delegatie het goed. Wij hebben echt genoten. Het was heerlijk even niets met de organisatie van het evenement te maken te hebben en gewoon te kunnen genieten. Volgend jaar wordt de MIR dichter bij huis georganiseerd. Dan heeft de Duitse Maserati Club de eer het evenement te organiseren en dat zal in en om Berlijn gebeuren. Echt iets om naar uit te kijken, dus reserveert u 26 t/m 30 september 2018 alvast in uw agenda.

In Nederland bereiden wij ons ondertussen voor op de laatste twee evenementen van het jaar. De Techcomdag en het verjaarsdiner op zaterdag 9 december 2017. Houd u daarvoor vooral de nieuwsbrieven even in de gaten. Nadere details over beide evenementen worden met name daarin vermeld en wij hopen u daar graag te zien. Rest mij u te wijzen op onze nieuwe website: www.maseraticlub.nl. U heeft er ongetwijfeld al naar gekeken. Het heeft even geduurd, maar hij is eindelijk gereed. Wij zijn zelf uitermate trots op het resultaat, maar hopen uiteraard dat het ook uw goedkeuring kan wegdragen. Indien u zich nog niet op de website heeft geregistreerd (hetgeen kan met uw lidmaatschapsnummer), raden wij u aan dat vooral even te doen. En laat ons dan ook even weten wat u ervan vindt.


Manon Cordewener

Voorzitter

Geef een reactie